Sieviete uzstāda rekordu, pavadot 500 dienas alā viena pati

50 gadus vecā Beatrise Flamini, kura 500 dienas nodzīvoja pašizolācijā un nesen iznāca no alas, ir uzstādījusi jaunu pasaules rekordu.

Visu šo laiku sieviete atradās aptuveni 70 metru dziļumā alā, kas atrodas Costa Tropical apgabalā Granadas dienvidu provincē, Spānijā.

Viņa tur nolaidās 2021. gada novembrī 48 gadu vecumā, kad visā pasaulē vēl plosījās COVID-19 pandēmija, un pēc rekordlielajām 500 dienām iznāca no pašizolācijas.

Visu šo laiku viņai nebija ne jausmas, kas notiek ārpasaulē, un viņa nerunāja ar nevienu citu, izņemot sevi.

Eksperimentu, kas tiek uzskatīts par pirmo šāda veida eksperimentu, rūpīgi uzraudzīja zinātnieki, psihologi un treneri, kuri vēlējās uzzināt vairāk par to, kā sociālā izolācija un dezorientācija var ietekmēt laika uztveri, smadzeņu darbību un miegu.

Kopš eksperimenta sākuma Flamini nebija nekāda kontakta ar ārpasauli. Viņai līdzi nebija ne pulksteņa, ne telefona, tikai klēpjdators, ar kuru viņa varēja nosūtīt informāciju uz ārpasauli, bet pati nevarēja saņemt ziņas.

Beatrise dalījās, ka, lai gan nerunāja skaļi, viņa nepārtraukti uzturēja iekšējo dialogu ar sevi un centās izvairīties no panikas, kas var paralizēt.

Viņas komandai bija aizliegts sazināties ar sievieti jebkādos apstākļos, pat ārkārtējos gadījumos, piemēram, ģimenes locekļa nāves gadījumā.

Beatrises stāsta turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment